SOFTVERSKI INŽENJERING

SOFTVER ZA AUTOMATIZACIJU SCADA SUSTAVI DCS SUSTAVI  PLC PROGRAMIRANJE HMI PROGRAMIRANJE MES SUSTAVI BAZE PODATAKA

SOFTVER

Softver razvijen u Autegri omogućuje industrijskim i proizvodnim tvrtkama postići višu razinu automatizacije, sigurnosti i učinkovitosti. Naši visoko kvalificirani inženjeri rade kao sinergijski tim te uz stručnost za projektiranje, simuliranje i dizajn upravljačkog sustava, robotiku, softver i programiranje pružaju tvrtkama ključ u ruke rješenja svjetske klase.

Kvaliteta

Kvalitetno i jednostavno izrađen softver prilagođen Vašim potrebama

Stručnost

Znanja i vještine za rješenje svakog Vašeg upita i problema

Efikasno i efektivno do cilja

Kroz ispravan i dobro raspoređen rad te uz Vašu kooperaciju zajedno dolazimo do rezultata

Iskustvo

Temeljem više od 10 godina iskustva, mnogobrojnih multinacionalnih projekata te jednako toliko zadovoljnih krajnjih kupaca, jamčimo kvalitetan odnos, proizvod i podršku

PLC / HMI / SCADA / DCS automatizacijska rješenja
za procesnu industriju

Iskoristite naše dugogodišnje iskustvo u procesnim izrade kompletnih sustava ili proširenja i / ili modernizacijama postojećih sustava. Pored konvencionalne PLC tehnologije programiranja po IEC 61131-3 standardu za procesnu i proizvodnu industriju – koja može uključivati povezano SCADA rješenje – usredotočeni smo i na sustave upravljanja procesima (DCS), šaržne (Batch) sustave i sigurnosne sustave upravljanja (Safety Systems). Specijalizirani smo za integraciju individualnih potreba korisnika s učinkovitim i odgovarajućim tehnološkim platformama.

Koji će program biti prikladan za Vas, ovisit će o Vašim specifikacijama ili će se odrediti na temelju detaljne analize i konceptualne procjene vaših potreba. Da bi pronašli najbolje rješenje za svoje zadatke upravljanja i automatizacije, naši softverski stručnjaci pružaju savjetovanje neovisno o dobavljaču. Višegodišnjim radom u farmaceutskoj industriji, posjedujemo znanje specifikacije, izvedbe, primjene i kvalifikacije u skladu s GxP- i GAMP5 normama.

Dok smo ponosni na naše razumijevanje sustava kontrole, vjerujemo da upoznavanje poslovnog modela i poslovanja svakog kupca nosi jednaku važnost. Naši inženjeri rade u suradnji s našim klijentima kako bi u potpunosti razumjeli njihove potrebe kako bi se stvorio jedinstveni sustav kvalitete. U Autegri ne specijaliziramo na generičkim rješenjima. Ovdje smo kako bi projektirali sustave svjetske klase koji poboljšavaju operativnost i proizvodni proces i za godine koje tek dolaze.

Naše platforme :

Value Added Reseller – Channel Partner

PLC / HMI softverska rješenja
za Vaš industrijski uređaj

Razvoj PLC softvera za moderne alatne strojeve postaje sve teži zbog sve veće funkcionalnosti i rezultirajuće složenosti.Jedan od pristupa ovom problemu je razvoj softvera zasnovan na modelu (model-based) i kontrola upravljačkog softvera putem simulacije. Međutim, ova inovativna metoda razvoja zahtijeva i postupak prilagođen specifičnoj domeni aplikacije i odgovarajuće tehnike modeliranja.

Autegra Vam pruža prikladan softver za Vaš stroj ili uređaj, neovisno radi li se o potpuno novom stroju ili modernizaciji postojećeg (gdje Vam nudimo i modernizaciju upravljačke opreme). Programerska platforma bira se na temelju dogovorenog PLC uređaja ili ovisno o već postojećem ukoliko se radi modernizacija.

Naše platforme :

Industrijska robotika

Industrijski su roboti neizostavni element u modernoj proizvodnji. Zamjena jednostavnih i teških fizičkih poslova robotima više nije znanstvena fantastika, već industrijska stvarnost, kako u svijetu, tako i kod nas. Industrijski roboti omogućuju brže i preciznije obavljanje zahtjevnih radnji u proizvodnji. Korištenje robota udvostručuje efikasnost a samim time rezervira dragocjeno vrijeme i resurse. Roboti se mogu koristiti za niz radnji, od transporta, premještanja proizvoda (Pick&Place), pa do zahtjevnijih zadaća kao što su precizno zavarivanje ili rukovanje u teškim uvjetima (visoke temperature u metalurgiji, otrovno okruženje u kemijskoj industriji). Također, otvorena je mogućnost povezivanja robota na postojeći HMI ili SCADA sustav.

Kontaktirajte nas, a naš tim će isplanirati i realizirati kompletan proces robotizacije vašeg postrojenja. Autegra nudi nabavu potrebne opreme te programiranje Vašeg robota.

Naše platforme :

MES sustavi i obrada podataka

Razumijemo da u tipičnim proizvodnim i industrijskim okruženjima prikupljanje podataka i integracija podataka mogu postati izazov, jer ove informacije obično postoje u više različitih sustava ili lokacija. S našim strateškim integracijskim partnerima, Autegra isporučuje proizvodne i informacijske sustave za organiziranje i otključavanje vrijednih podataka skrivenih u vašim podacima. 

Autegra Vam može pomoći pojednostaviti taj postupak i dostaviti relevantne informacije u bilo koje vrijeme i bilo kako bi se iskoristila snaga vaših podataka.

Naše platforme :

3D MODELIRANJE

3D modeliranje je tehnika izrade tehničkog trodimenzionalnog prikaza nekog objekta. Izrađeni 3D modeli kasnije se mogu 3D printati ili koristiti digitalno. 

Nudimo uslugu 3D modeliranja prema Vašim nacrtima ili skici. Otvaramo Vam vrata izradi 3D modela već postojećih objekata reverznim inženjeringom, što omogućuje naknadno repliciranje elementa 3D printanjem.

Možemo realizirati razne ideje, od izrade idejnih rješenja, pa do modeliranja kompleksnih elemenata i konstrukcija. Ostvarujemo zahtjeve iz brojnih grana djelatnosti: savijanje limova, izrada jednostavnih i kompleksnih 3D modela, izrada pokretnih mehanizama, izrada sastavljenih konstrukcija, proračun mase elementa nakon izrade i slično.

Naše platforme :

IZDVOJENI PROGRAMSKI ALATI

STEP 7

RobotStudio

SoMachine

Garantiramo vrhunsku kvalitetu svakog našeg softvera

AUTEGRA | Softverski inženjering PLC/HMI /SCADA

Životni ciklus jednog sustava automatizacije

Projektiranje i puštanje u rad sustava automatizacije je složen proces koji se odvija u nekoliko koraka, koji mogu, ovisno o složenosti samog projekta, trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. Iako će projekt na putu od izrade prvog plana i specifikacije te prvog upita na izvođača do zadnjeg testiranja i kvalificiranja proći dosta stanica, s nama će Vam taj put biti ugodan, posvećen projektu i odrađen u najboljim rokovima jer ozbiljne zadatke treba povjeriti provjerenim partnerima.

Izrada internet stranice

01

Inicijalna faza sakupljanja informacija

AUTEGRA | Softverski inženjering PLC/HMI /SCADA

To je prva faza kada se konzultirate s nama za razvoj projekta. Tijekom ove početne faze, održavamo nekoliko sastanaka kako bi saznali sve Vaše potrebe. Ovo je prilika da naši stručnjaci nauče koje su vaše specifikacije, koji su ciljevi koje planirate postići rezultatom ovog projekta, tko će ga koristiti i zašto te kako želite da proizvod radi. Na taj način se može saznati možemo li međusobno biti „dobar par“ za realizaciju.

Dizajn web stranice

Nakon što se doznaju zahtjevi, možemo ih započeti analizirati kako bi izgradili snažne temelje za proizvod. Zbog toga je druga faza vjerojatno najvažnija faza cijelog procesa. Potrebna nam je pažljiva analiza kako bi zadovoljili sve potrebe Vašeg projekta.

Prije nego što krenemo na sljedeći korak, svi Vaši zahtjevi moraju se dokumentirati i odobriti od obje strane. To se provodi kroz dokument sa specifikacijom zahtjeva (URS – User Requirements Specification), na kojem će se temeljiti razvoj projekta. Na taj način možete biti sigurni da neće biti nesporazuma.

AUTEGRA | Softverski inženjering PLC/HMI /SCADA

02

Analiza zahtjeva i planiranje

Izrada web stranice

03

Tehnički dizajn

AUTEGRA | Softverski inženjering PLC/HMI /SCADA

Jednom kada definiramo što je krajnji rezultat projekta, treba odlučiti kako će se to učiniti. Svako rješenje (softversko ili hardversko) zahtijeva drugačiji pristup, zato je treća faza posvećena dizajniranju arhitekture Vašeg sustava. Temeljem URS dokumenta se radi interni dizajn svih modula proizvoda. Najvažniji parametri koji se uzimaju u obzir su ograničenje proračuna i vremena, modularnost dizajna i procjena rizika.

Tijekom ove faze može se izraditi i vanjski dizajn, ukoliko je riječ o softveru. Ovisno o složenosti vaše narudžbe, Vašoj će tvrtki možda biti lakše razumjeti kako će rješenje funkcionirati ako vam pružimo sučelja i budući izgled vizualizacije na uvid.

Izrada web stranice

Ova je faza definitivno najduža, jer se stvarni proizvod konačno gradi. Projektanti započinju s projektiranjem/dizajniranjem/programiranjem Vašeg rješenja, pažljivo slijedeći dokument sa specifikacijom zahtjeva (URS-a), kao i interne upute za dizajn. Ako su se prethodne faze odradile s dovoljno pažnje, razvoj bi trebao proći bez dodatnih problema.
Ovisno o modelu razvoja proizvoda, svaki razvojni tim ovoj fazi pristupa iz drugog kuta te se stoga održavaju iterativni sastanci tijekom kojih svaki član tima izvještava o bilo kakvim problemima i napretku u svojim zadacima. Ovakav pristup poboljšava njihov tijek rada i produktivnost.

AUTEGRA | Softverski inženjering PLC/HMI /SCADA

04

Razvoj i implementacija

SEO

05

Testiranje

AUTEGRA | Softverski inženjering PLC/HMI /SCADA

Tijekom ove faze inženjeri zaduženi za ispitivanje obavljaju razne vrste funkcionalnih i nefunkcionalnih ispitivanja, bilo ručno ili automatski. Testovi se najčešće dijele na:

  • Test instalacije (Installation Qualification Test – IQ Test) kojim se potvrđuje da se svi aspekti pogona i opreme koji utječu na kvalitetu proizvoda pridržavaju odobrenih specifikacija dizajna i da je oprema isporučena, ispravno instalirana i konfigurirana
  • Test operativnog dijela (Operational Qualification Test – OQ Test) kojim se testira svaka operativna komponenta opreme, što može uključivati jednostavna ispitivanja (npr. slanje napajanja na jedinicu i otvaranje / zatvaranje različitih priključaka i ventila) te kompliciranija ispitivanja (npr. test propusnosti, blokiranja rada aktuatora, rada jedne cijele faze ili jednog recepta u šaržnim pogonima).

SEO

Nakon uspješnog testiranja, Vaše je projektno rješenje spremno za primopredaju. Međutim, projekt kao takav još uvijek nije gotov. Ovo je vrijeme kada Vaši stvarni korisnici upoznaju sa sustavom te se tijekom ovog perioda mogu se pojaviti mnogi neočekivani problemi. Ovisno o razini njihovog prioriteta, oni se mogu odmah popraviti ili skupiti i kasnije poboljšati, ovisno o mogućnostima i odobrenjima od Vaše strane.

Održavanje je velika prednost prilagođenih rješenja, jer vodimo računa o Vašem sustavu ne samo tijekom procesa razvoja, nego i nakon prvog zvaničnog rada. Time osiguravamo besprijekoran rad Vašeg proizvoda.

AUTEGRA | Softverski inženjering PLC/HMI /SCADA

06

Predaja i održavanje

Kontaktirajte nas i ugovorite besplatni sastanak s našim stručnjacima

Autegra d.o.o. je dobavljač inženjerskih usluga za industriju i tehnološke tvrtke.

Mi smo tim predanih inženjera koji su spremni pomoći i suočiti se s izazovima u projektiranju, izradi, programiranju, puštanju u rad i testiranju inženjerskih rješenja.